Sterke opening.
Opening op het 2e biedniveau met "twee in een kleur" (2//).
Door op het 2e biedniveau te openen geeft u aan over een sterke kaart met 8 9 speelslagen te beschikken. Indien u 8 9 speelslagen heeft met of als Troef biedt u:2//. (2 is conventioneel en heeft een afwijkende betekenis).
Met minimale steun van uw partner kunt u de manche halen. Het aantal punten is hierbij een indicatie. Doorgaans zult u 18 punten of meer hebben. Ook met minder punten kunt u op het 2e biedniveau openen wanneer dit wordt gecompenseerd door extra lange kleuren waarmee u extra slagen kunt maken.
"Sterke openingen" zijn forcing voor n ronde. Uw partner mag er niet op passen.
U biedt op het 2e biedniveau als u wilt voorkomen dat uw partner met minder dan 6 punten op uw opening past.

Voorbeelden Sterke Opening.
A65
AHVT7
HVB5
8
AHVT974
A7
HB5
T
Opening:2Opening:2
Deze kaartverdeling heeft 19 punten en ongeveer 8 slagen. Het is aannemelijk dat, behalve 2 slagen en een slag, alle 5 slagen worden gemaakt, samen 8 slagen, voldoende om te openen met 2 . Weliswaar heeft u geen 18 punten maar uw extra lange kleur compenseert uw gebrek aan punten.
Met extra lange kleuren leveren ook lage kaarten extra slagen op.U mag ervan uitgaan dat de Boer onder n van uw honneurs valt en na vier speelrondes in de overige kaarten in die kleur vrij zijn.Met een lange kleur heeft u vanaf de 5e kaart vrije slagen doordat alle overige kaarten uit die kleur bij de tegenpartij doorgaans zijn verwijderd.

Keer terug naar de vorige pagina voor het Bijbod van uw partner nadat u met een Sterke Opening in een Hoge of Lage kleur opende.