Cue-Bid als antwoord op Volgbod in kleur:
Na een Volgbod van "één in een kleur" heeft u een aantal antwoorden tot uw beschikking.
Antwoorden met een fit (3+kaart Troefsteun) in de kleur van het Volgbod.
•0-6 punten :Pas
•7-10 punten:enkelvoudige steun.
•11-12 punten:steun met Sprong.
•13+ punten:Cue-bid.

Cue-bid.
Met 13 punten of meer zou u direct een Manche moeten bieden om uw puntenkracht aan te geven terwijl u niet op de hoogte bent van de kracht van uw partner. Hij kan met 6 punten een (Uitkomst) Volgbod of met 14 à 15 punten een sterk Volgbod hebben gegeven.
Met een Fit in de kleur van het Volgbod maakt u met 13+ punten uw Manche aspiraties kenbaar door een Cue-bid. Met een Zwak Volgbod zal uw partner zijn Volgbod zonder Sprong verhogen en anders een Manche bieden.

Voorbeeld:
West-hand.
HV2
V95
HV85
B75

noordoostzuidwest
Opening:1 Volgbod:1Bijbod:pasAntw.Volgbod:2(cue-bid)

West heeft weliswaar 13 punten maar geen bevredigend antwoord op het Volgbod van zijn partner om zijn Puntenkracht aan te geven. Met een enkele Sprong onderwaardeert hij zijn Hand terwijl een Manche te hoog gegrepen is indien zijn partner een minimaal Volgbod bood.
West maakt zijn Manche aspiraties kenbaar door met een 3-kaart steun voor het Volgbod in de kleur van de tegenpartij (2) te bieden, een Cue-bid waarmee hij zijn puntenkracht kenbaar maakt en zijn partner vraagt te passen als hij minimaal is en anders een Manche te bieden.