Blackwood conventie:
Behalve van het aantal punten, hangt de mogelijkheid om Slem te spelen af van het aantal Azen en Heren dat u heeft.
Wanneer u geen enkele of slechts een enkele slag mag verliezen dient u minstens 3 of zelfs 4 Azen te hebben om Slem te kunnen spelen.Wanneer het andere paar in de eerste speelronde zijn Aas maakt gaat u al direct down als u Groot-Slem heeft geboden nog voor dat u goed en wel begonnen bent met spelen.
Om te weten hoeveel Azen en Heren u samen met uw partner heeft is de Blackwood conventie bedacht.Wanneer de Speelsoort vaststaat en uw over voldoende punten denkt te beschikken, kunt u nadat een kleur is geboden, de Blackwood conventie toepassen om uw partner naar zijn Azen en Heren te vragen.

Azen vragen:
Nadat de speelsoort vaststaat, is het "4 Sans Atout" bod een conventioneel bod dat wordt gebruikt om uw partner te vragen naar het aantal Azen dat hij heeft.
Is als laatste Sans Atout geboden dan gebruikt u 4 Sans Atout om de kwantitatieve 4 SA conventie toe te passen.
Wanneer u nadat een kleur is geboden, op elk willekeurig moment tijdens het bieden 4 Sans Atout biedt zal uw partner daarop antwoorden met het aantal Azen dat hij heeft.In de Blackwood conventie worden de troefkleuren op het 5e biedniveau gebruikt om aan te geven hoeveel Azen een Speler heeft.Een bod in een Troefkleur op het 5e biedniveau zegt niets over de lengte in die kleur maar zegt alles over het aantal Azen dat iemand heeft.

Antwoorden op 4 Sans Atout
5=0 of 4 Azen
5=1 Aas
5=2 Azen
5=3 Azen

Heren vragen:
Behalve Azen kunt u ook het aantal Heren opvragen bij uw partner.
Indien u met uw partner over alle Azen beschikt, kunt u vervolgens met 5 Sans Atout naar het aantal Heren vragen bij uw partner om Groot-Slem te onderzoeken.
5 Sans Atout is een conventioneel bod waarmee naar het aantal Heren wordt gevraagd. Met de Troefkleuren op het 6e biedniveau verstrekt uw partner informatie over het aantal Heren dat hij heeft.Na het 5 Sans Atout bod is elk antwoord conventioneel en zegt niets over de Lengte in de geboden kleur maar alles over het aantal Heren dat een speler heeft.

Antwoorden op 5 Sans Atout
6=0 of 4 Heren
6=1 Heer
6=2 Heren
6=3 Heren