Limietbod
Met een "limietbod" wordt de marge aangegeven van de hoeveelheid punten die de "Limiet-bieder" heeft, zonder dat hij weet hoeveel punten partner heeft.
Hij geeft de bovengrens en de ondergrens van zijn puntenaantal aan, zonder het eindbod vast te kunnen stellen.
Een Limietbod is "inviterend", het nodigt partner uit te passen of verder te bieden als zijn puntenkracht dat toestaat. Partner zal met "overwaarde" doorbieden en met een minimum aan punten passen.

Voorbeelden:
Biedverloop:
noord zuid
opening:1 Bijbod:3(limietbod)

Zuid-hand:
HB56
HB63
B8
B32

In bovenstaand voorbeeld biedt Zuid 3, een sprongbod waarmee hij aangeeft 10 11 punten en een vierkaart in dezelfde kleur als het openingsbod te hebben.
Het betreft een "Limietbod". Zuid nodigt zijn partner uit om met voldoende puntenkracht de Manche te bieden en anders te passen.
Met een minimale opening van 13 14punten zijn er gezamenlijk onvoldoende punten om de manche(25punten)te bieden en zal partner passen.
Beschikt hij over meer punten dan ligt de Manche (4)binnen bereik.

Sans Atout
Biedverloop:
noord zuid
opening:1 Sans Atout Bijbod:2 Sans Atout(limietbod)

Zuid-hand:
B84
VT9
HB56
B32

In bovenstaand voorbeeld biedt Zuid 2 Sans Atout, een Limietbod waarmee hij aangeeft 8 9 punten en een Sans Atout verdeling te hebben.
Zuid nodigt zijn partner uit om met voldoende puntenkracht 3 Sans Atout te bieden en anders te passen.
Met een minimale Sans Atout opening van 15 16 punten zijn er gezamenlijk onvoldoende punten om de manche(25punten)te bieden en zal partner passen.
Beschikt hij over 16 17 dan ligt de Manche (3 Sans Atout) binnen bereik.