Vrij Spelen

Een kleur vrij spelen betekent dat u net zo lang uitkomt in een kleur tot het andere paar geen kaarten meer heeft in die kleur.
Doordat het andere paar niet meer kan "bijlopen" zijn de resterende kaarten in die kleur "vrij". U maakt met deze kaarten een slag tenzij het andere paar kan introeven.

Deze mogelijkheid ontstaat vanaf het moment dat u een "langere" kleur heeft dan het andere paar.Doordat u de meerderheid van de kaarten heeft, kunt u bij het andere paar in die kleur een renonce laten ontstaan.U speelt de kaarten in de lange kleur voor, totdat de tegenpartij niet meer "bij kan lopen".Uw resterende kaarten in die kleur zijn vrije kaarten die tot Winnaars zijn gepromoveerd.
Het succes van deze techniek hang af van de wijze waarop de kaarten in die kleur over het andere paar zijn verdeeld.Als de kaarten ongelijkmatig over de twee spelers van het andere paar zijn verdeeld (bijvoorbeeld 5 om 1) is het moeilijker Lengteslagen te ontwikkelen dan wanneer de kaarten gelijkmatig over hen zijn verdeeld (bijvoorbeeld 3 om 3). In het eerste geval moet u 5 keer in die kleur uitkomen voordat er een vrije kaart ontstaat, in het tweede geval slechts 3 keer.